Laat je inspireren!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, recepten en ontwikkelingen rondom Chi Essential Cosmetics.
Jojoba: het vloeibare goud!

Jojoba: het vloeibare goud!

Wanneer we op zoek gaan naar natuurlijke bestanddelen van huidverzorgingsproducten en cosmetica, dan komen we al bijna automatisch uit op jojoba. Jojoba is een zeer veelzijdige, gouden wassoort die helpt om de huid te herstellen en te beschermen.

Huidproblemen

Huidproblemen

Huidaandoeningen kunnen ontstaan door een combinatie van psychische klachten en een verzwakt immuunsysteem. Hoe dit precies zit, vertelt Drs. Harmen Rijpkema je in deze blog!

Helicryse, één van de belangrijkste oliën voor de huid!

Helicryse, één van de belangrijkste oliën voor de huid!

De essentiële olie van helicryse is één van de belangrijkste oliën voor de huid. Ze staat ook wel bekend als de ‘blauwe plekken olie’, maar ze is zoveel meer dan dat. In deze blog vertelt Drs. Harmen Rijpkema alles over deze belangrijke olie!

Sandelhout

Sandelhout

Sandelhout is één van de essentiële oliën met een fantastische reputatie voor de huid. Een olie die het waard is om eens nader te bekijken. Aromatherapeut Drs. Harmen Rijpkema vertelt je in deze blog alles over sandelhout!

Hennepzaadolie

Hennepzaadolie

Hennepzaadolie is een relatief nieuwe plantolie met uitstekende eigenschappen voor de huid. Hennep behoort tot de oudste cultuurplanten in de wereld. Het oorspronkelijke vaderland is niet meer te reconstrueren, maar ligt vermoedelijk in centraal Azië. Aromatherapeut Drs. Harmen Rijpkema vertelt in deze blog alles over hennepzaadolie!

Kokosolie

Kokosolie

Al duizenden jaren is kokosolie hét huidverzorgingsproduct in Azië, Zuid-Amerika en Afrika. Nog steeds gebruikt praktisch de helft van de wereldbevolking kokos als dagelijkse huid- en haarverzorging. Een fantastische basis voor onze dagelijkse huidverzorging! In deze blog vertelt Drs. Harmen Rijpkema je meer over kokosolie!

Aloë Vera Gel

Aloë Vera Gel

De Aloë Vera Gel kennen we vast allemaal wel, in deze blog vertelt aromatherapeut Drs. Harmen Rijpkema meer over Aloë Vera!

De oerkracht van klei

De oerkracht van klei

Het gebruik van klei heeft een lange geschiedenis. Bijna elk volk heeft klei- of klei behandelingen in hun natuurtherapeutische tradities. Er zijn vele soorten klei. Groene, rode, witte, gele en bruine klei zijn allemaal soorten die als gezondheidsproduct gebruikt kunnen worden. Drs. Harmen Rijpkema vertelt in deze blog alles over klei in de huidverzorging!

Cactusolie

Cactusolie

De laatste jaren is er een nieuwe vette plantenolie op de markt gekomen die meer en meer in huidverzorgingsproducten te vinden is: cactusolie. En met recht, het is een uitzonderlijke olie die we goed voor huidverzorging in het algemeen kunnen benutten en in het bijzonder voor anti-aging doeleinden. Drs. Harmen Rijpkema vertelt in deze blog alles over cactusolie!

Arganolie

Arganolie

Arganolie is al een paar jaar een hype in de huidverzorging. Een interessante olie om eens onder de loep te nemen. Aromatherapeut Drs. Harmen Rijpkema vertelt meer over Arganolie in deze blog!

Waarom past minerale olie niet in huidverzorging?

Waarom past minerale olie niet in huidverzorging?

Wist je dat minerale olie wordt gewonnen uit aardolie, net als benzine of diesel? Aromatherapeut en docent Drs. Harmen Rijpkema geeft antwoord op de vraag waarom minerale olie niet past in huidverzorging. "In tegenstelling tot natuurlijke huidverzorging bevatten vele...

De kracht van rozenbottel!

De kracht van rozenbottel!

Rozenbottel olie is naast jojoba ook een spectaculaire natuurlijke plantenolie die we in de huidtherapie en huidverzorging goed kunnen gebruiken! 
Aromatherapeut en docent Drs. Harmen Rijpkema vertelt in deze blog de kracht van rozenbottel. 

Calendula

Calendula

Calendula of goudsbloem (Calendula officinalis) is een oeroude medicinale plant die al in het oude Griekenland en Rome werd gewaardeerd voor haar fantastische genezende werking op de huid. Het is in West Europa een bekend volksmiddel geworden. In deze blog vertelt Drs. Harmen Rijpkema meer over Calendula!

Lavendel

Lavendel

Lavendel! Misschien wel de meest bekende essentiële olie. In deze blog vertelt medisch antropoloog en aromatherapeut Drs, Harmen Rijpkema je alles over lavendel!