Laat je inspireren!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, recepten en ontwikkelingen rondom Chi Essential Cosmetics.

Waarom past minerale olie niet in huidverzorging?

Wist je dat minerale olie wordt gewonnen uit aardolie, net als benzine of diesel? Aromatherapeut en docent Drs. Harmen Rijpkema geeft antwoord op de vraag waarom minerale olie niet past in huidverzorging. "In tegenstelling tot natuurlijke huidverzorging bevatten vele...

De kracht van rozenbottel!

Rozenbottel olie is naast jojoba ook een spectaculaire natuurlijke plantenolie die we in de huidtherapie en huidverzorging goed kunnen gebruiken! 
Aromatherapeut en docent Drs. Harmen Rijpkema vertelt in deze blog de kracht van rozenbottel. 

Calendula

Calendula of goudsbloem (Calendula officinalis) is een oeroude medicinale plant die al in het oude Griekenland en Rome werd gewaardeerd voor haar fantastische genezende werking op de huid. Het is in West Europa een bekend volksmiddel geworden. In deze blog vertelt Drs. Harmen Rijpkema meer over Calendula!

Lavendel

Lavendel! Misschien wel de meest bekende essentiële olie. In deze blog vertelt medisch antropoloog en aromatherapeut Drs, Harmen Rijpkema je alles over lavendel!

De Roos

De roos is verbonden met Venus en kennen het als het symbool van schoonheid en de liefde. Sinds de oudheid heeft de kostbare en zoete roos al vele mensen verleid, meer dan welke bloem dan ook! In deze blog behandelen we de roos en vertelt Drs. Harmen Rijpkema meer hierover!

Jojoba: het vloeibare goud!

Wanneer we op zoek gaan naar natuurlijke bestanddelen van huidverzorgingsproducten en cosmetica, dan komen we al bijna automatisch uit op jojoba. Jojoba is een zeer veelzijdige, gouden wassoort die helpt om de huid te herstellen en te beschermen.

Huidverzorging voor jouw immuunsysteem

Wist je dat aromatische huidverzorging een goede en stimulerende invloed heeft op jouw immuunsysteem? Nog een goede reden om (nog) beter voor jouw huid te zorgen! 

Wetenschap

Er verschijnen steeds meer wetenschappelijke studies over onze natuurlijke grondstoffen. In dit blog een overzicht van recent onderzoek.

Tamanu & Blauwe kamille

Tamanu en blauwe kamille zijn van grote waarde bij huidontstekingen. Het nieuwste serum van CEC is ontwikkeld met deze twee krachtige natuurproducten.

Serum Triple Rosa Mosqueta

Heb jij de kracht van het CEC Serum Triple Rosa Mosqueta al ervaren? Dit serum heeft uitzonderlijke eigenschappen!

Wat is aromatherapie?

Ontdek de werking van aromatherapie in jouw salon. Maak een behandeling op maat en laat je client genieten van een heerlijke geurbeleving!