De 5 lijnen van Chi Essential Cosmetics

Met Chi Essential Cosmetics heeft Chi een compleet nieuwe visie op huidverzorging geïntroduceerd op basis van ruim 35 jaar kennis van en ervaring met aromatherapie. Maak kennis met ‘A Touch of…’: deze vijf lijnen bestaan ieder uit vijf producten: een Cleansing oil, Peeling, Skin oil, Lotion en Balm. Kies bewust voor neutraal of creëer een persoonlijke benadering op maat met de neutrale lijn A Touch of Chi. Deze lijn is op basis van plantoliën en andere oerproducten uit de natuur en zeer geschikt voor gevoelige huidtypes. Daarnaast zijn er een viertal heerlijke kant-en-klare lijnen met etherische oliën voor een bijzondere geurbeleving en een doelgerichte werking. Geniet van een vleugje happiness, de rustgevende lavendel, de verzachtende roos en de balancerende houtoliën!

Een persoonlijke benadering

Chi Essential Cosmetics houdt het zo eenvoudig mogelijk: geen toevoegingen in onze producten, maar puur natuurlijke ingrediënten die doen wat ze beloven: 100% natuurlijke huidverbetering. Ze verzorgen, voeden en beschermen en laten jou en jouw huid stralen! Gecertificeerde biologische plantoliën zoals jojoba-, argan- en abrikozenpitolie vormen de basis van Chi Essential Cosmetics. Omdat jojoba regulerend werkt op de huid zal deze de talgproductie bij een vette huid remmen en bij een droge huid juist licht stimuleren. De combinatie van vette plantolie met water voelt niet vet aan en brengt van nature elke huid in balans. Per persoon kan de dosering van vet en vocht en werkstoffen afgestemd worden op wat de huid op dat moment nodig heeft. Zo creëer je een persoonlijke benadering en geurbeleving op maat.

Cleansing oil

De cleansing oil is een zeer milde reiniging en is geschikt voor elk huidtype. De cleansing oil bestaat uit biologische plantoliën van jojoba, kokos, hennepzaad en abrikozenpit.

De oliën in deze zachte en huidvriendelijke reiniger binden met make-up en vuil. Samen met een warm, vochtig kompres worden de dode cellen van de huid verwijderd waardoor de poriën schoon blijven. Het resultaat is een schone en zachte huid!

Skin oil

De skin oil heeft een verzorgende, beschermende en verzachtende werking voor jong en oud. Biologische jojoba olie is onder andere aangevuld met arganolie en abrikozenpitolie. De skin oil brengt de huid in balans en laat de huid stralen.

De huidolie is geschikt als massage olie en voor de dagelijkse huidverzorging. Voor de dag- en nachtverzorging wordt de skin oil gecombineerd met de lotion.

Lotion

De heerlijke lotions zijn op basis van biologische bloemenwaters, edelsteentjes, himalayazout en bevatten geen alcohol. De hydrolaten hebben een samentrekkende, celvernieuwende en verzachtende werking op de huid. Het zout in de lotion zuivert de huid, terwijl het de pH-waarde van de huid in stand houdt. De lotion is in te zetten na een reiniging of als verfrissing, maar speciaal bedoeld als vochtcomponent bij de toepassing van de skin oil en de balm.

Peeling

De unieke peeling heeft een zachte balsem als basis waar fijn himalayazout, witte klei en bergkristalpoeder aan toegevoegd is. De peeling verwijdert dode huidcellen en vooral door toevoeging van himalayazout wordt de huid gestimuleerd en het vochtgehalte op peil gehouden. De peeling is eenvoudig te verwijderen door water toe te voegen, zo lossen de fijne korreltjes himalayazout op. De bijenwas laat een fluweelzacht laagje achter op de huid en maakt deze soepel en zacht. De huid is na de peeling schoon, fris, veerkrachtiger en stralend.

Balm

De veelzijdige, verzorgende en beschermende huidbalsem bestaat onder andere uit bijenwas en de biologische plantoliën van argan, jojoba, kokos en sacha inchi. Deze basis van de verschillende werkstoffen maken de huid zacht, glanzend en soepel. De balm is goed in te zetten bij een droge huid en een huid die extra verzorging nodig heeft. De balm kan samen met een lotion zowel als dag- en nachtverzorging gebruikt worden. Gebruik deze balsem ook voor de massage, als oogbalsem en onder een pop-up masker.