Serum Triple Rosa Mosqueta

Serum Triple Rosa Mosqueta is een krachtige synergie van drie rozenbotteloliën: plantolie van de geperste zaden, het CO2 extract van de bottels en van de zaden. Het 100% biologische serum is van nature rijk aan werkzame bestanddelen voor een gezonde, stevige en jonge huid.

 

Waarom serum Triple Rosa Mosqueta?

  • Ondersteunt de collageenproductie
  • Helpt rimpelvorming vertragen
  • Bij rode en gevoelige huid
  • Super Anti-Aging
  • Verzacht littekens
  • Huidherstellend
  • Bij zonnebrand

 

Premium huidverbetering

Serum Triple Rosa Mosqueta is van nature rijk aan vitaminen, mineralen, essentiële vetzuren, bètacaroteen, essentiële olie en het bijzondere trans-retinolzuur: een vitamine A zuur. Deze stoffen geven het serum uitzonderlijke eigenschappen: o.a. het ondersteunen van het herstellend vermogen van de huid, het verzachten van littekens, en het stimuleren van de collageenproductie. Hierdoor wordt de huid steviger en helpt het serum om rimpelvorming te vertragen.  

 

Hoe gebruik je het serum?

Met dit serum geef je de huid een oppepper. Je kun deze puur als serum gebruiken. Het is ook mogelijk het serum te mengen met een Skin Oil van Chi Essential Cosmetics. 
Heeft jouw huid een boost nodig? Breng dan het Serum Triple Rosa Mosqueta aan onder het pop-up masker. Dit is een fantastisch onderdeel van een anti-aging behandeling. Het pop-up masker helpt om de werkstoffen nog beter in de huid te begeleiden. Daarnaast werkt het pop-up masker in combinatie met een hydrolaat én het serum tegelijk, super hydraterend voor de huid. 

 

Anti-Aging & huidherstel

Rozenbottelolie is in te zetten waar het ondersteunen van het herstellend vermogen van de huid nodig is Rozenbottelolie bevat betacaroteen, een inhoudsstof die werkt als een antioxidant en voorloper van vitamine A in de huid. Het wordt in geïsoleerde vorm toegevoegd aan huidverzorgingsproducten en geeft een (oranje) kleur aan voedingsmiddelen. Van betacaroteen is bekend dat het een goede antioxidant werking heeft, daarom is deze stof van grote waarde in anti aging producten. Samen met het aanwezige trans-retinolzuur helpt betacaroteen de huid te beschermen en te herstellen tegen o.a. veroudering. 

Een klinische studie (Walt 2016) toont aan dat een lang gebruik van rozenbottelolie helpt de rimpelvorming te vertragen met maar liefst 7%, dankzij de aanwezigheid van trans-retinolzuur.  Ook werd aangetoond dat zelfs een eenmalige toepassing van rozenbottelolie significant de huidhydratatie en elasticiteit verbetert. Een langdurig gebruik van 2 tot 3 maanden heeft een aanhoudend effect met een maximum hydratatie! 

 

Zonnebrand

Bij zonnebrand kan het Serum Triple Rosa Mosqueta van grote waarde zijn! Één van de vele bestanddelen is trans-retinolzuur. Trans-retinolzuur (een stofwisselingsproduct uit vitamine A) is een zuur dat gebonden is aan de onverzadigde vetzuren in de rozenbottelolie. Door deze binding wordt het zeer actieve trans-retinolzuur bij contact met de huid door de huideigen lipasen (enzymen) gesplitst en komt het langzaam vrij. Het is te vergelijken met tretinoïne (dit is het synthetisch geproduceerde retinolzuur die de geneeskunde en cosmeticaindustrie toepassen), maar dan zonder de bijwerkingen! Dit zuur is deels verantwoordelijk voor het bindweefsel in de huid. Serum Triple Rosa Mosqueta kan ook helpen bij een snellere en egalere bruining van de huid. Let op: Dit is geen vervanger voor een SPF-zon bescherming.

 

Ondersteunt collageenproductie & verzacht littekens

De bijzondere eigenschappen van rozenbottelolie werden voor het eerst ontdekt in 1983. Een studie van twee jaar naar de werking van deze olie werd uitgevoerd bij 180 patiënten met een o.a. een vroegtijdige huidveroudering. Resultaat: het herstellend vermogen van de huid werd ondersteund door de rozenbottelolie. Het zijn de onverzadigde vetzuren in de olie die de celmembranen ‘voeden’ en dit helpt rimpelvorming te vertragen. 

De olie vermindert waterverlies in de huid en reguleert de functie van de talgklieren. In studies komt naar voren dat rozenbottel verzachtend werkt op littekenvorming. Men suggereert dat de collageensynthese verbeterd wordt. Naast de vetzuren is het ook de aanwezigheid van het trans-retinolzuur die bijdraagt aan de werking van rozenbottelolie. 

 

Kwaliteit

Wist je dat de je zuivere, ongeraffineerde rozenbottelolie maar kort kunt bewaren? De olie verbindt zich snel met zuurstof (oxidatie), ondanks de aanwezigheid van vitamine E wat meestal zorgt voor een langere houdbaarheid.  Daarom wordt er veel rozenbottelolie geraffineerd; dit geeft de olie een heldere kleur, verhoogde houdbaarheid en een tamelijk neutrale geur. Helaas verliest de olie dan een deel van haar werking: trans-retinolzuur komt alleen voor in koudgeperste rozenbottelolie en dus niet in warm geperste olie en/of olie dat met een oplosmiddel is geëxtraheerd. Dit is de reden dat pure, onbewerkte rozenbottelolie meestal toegevoegd wordt aan andere plantoliën. Daarom is het Serum Triple Rosa Mosqueta een combi van plantoliën, met twee geconcentreerde CO2 extracten: voor een langere houdbaarheid en een krachtige werking. En dat 100% biologisch!