De twee belangrijkste natuurlijke grondstoffen bij huidontstekingen zijn de plantolie tamanu en de essentiële olie van de echte (blauwe) kamille.  Het nieuwste serum van Chi Essential Cosmetics heeft als basis deze twee krachtige grondstoffen is daarom hét serum bij huidontstekingen!

Serum Blue Itis Treatment

Het serum zorgt voor vermindering van de ontsteking, van jeuk, zorgt voor huidherstel en speelt een rol bij het voorkomen van een histamine uitbraak. Overal waar hitte in de huid optreedt, is dit serum heerlijke verkoelend. Door de combinatie van bijzondere vette plantoliën en essentiële oliën is dit serum een must bij acute en chronische huidontstekingen. Aan het serum zijn andere vette plantoliën toegevoegd die goed passen bij tamanu: de verkoelende kokos, de herstellende rozenbottel en de verzorgende jojoba. Door de combinatie met blauwe kamille, lavendel, geranium en helicryse is er een synergie ontstaan die de ontstekingen bestrijdt, de huid kalmeert en herstelt. Voor mensen die snel neigen naar ontstekingen, vooral in tijden van stress, is dit een zeer fijn serum.

Serum Blue Itis Treatment

De kracht van tamanu en blauwe kamille bij huidontstekingen

Tamanu (Calophyllum inophyllum) is de basis van het nieuwe serum. Uit het zaad van de vruchten van deze oost Aziatische boom wordt een olijfgroene olie geperst. De geur van deze olie doet wel iets denken aan noten met een geur van lavas. Door de Aziaten wordt de olie gebruikt bij de behandeling van littekens, verbrandingen, spataders en gewrichtspijnen. De olie werkt pijnverdovend en ontstekingsremmend en dat is bijzonder voor een vette plantolie. Tamanu versterkt de aders. Bij alle huidaandoeningen die gepaard gaan met ontstekingen is tamanu een goede keuze. Aan het serum zijn andere vette oliën toegevoegd die goed passen bij tamanu: de verkoelende kokos, de herstellende rozenbottel en de verzorgende jojoba. Dé essentiële olie die huidontstekingen bestrijdt is blauwe kamille. De olie verkoelt bij alle hitte in de huid en brengt ontspanning. Door de combinatie van azuleen en bisabolol werkt de olie ontstekingsremmend, antihistamine en ontkrampend.